Terug naar de Homepage   Hier vindt u algemene informatie over portretinopdracht   Hier vindt u een overzicht van de bij ons aangesloten kunstenaars   Begin hier uw zoektocht   Vaakgestelde vragen   Adresgegevens    
Voeg deze kunstenaar toe aan uw favorietenlijst.

E-mailNeem contact op met Maarten Welbergen

Maarten Welbergen E-mailNeem contact op met Maarten Welbergen

Maarten is geboren in het roemruchte jaar 1956 op de Prinsengracht in Amsterdam. Al heel jong werd hij gespot als een kunstzinnig persoon. In 1978 deed hij eindexamen van de Rietveldacademie in Amsterdam, maar dat vond hij niet genoeg en is daarna de avond-Rijksacademie gaan volgen. Vanaf die tijd werkte hij al als vrij beeldend kunstenaar.Na ontelbare exposities in den lande en steeds meer in het buitenland met 'vrij' werk zoals stilleven, naakt, landschap, stadschap,grafiek, beelden en vele portretopdrachten is hij nog steeds enthousiast aan het schilderen met als specialiteit: het Portret.


1
 
Meisje met beer
Olieverf op Linnen
140 x 110 cm

 
 

op


 
 

op


 
 
Opleiding Rietveld academie
Statement "Every time I paint a portrait, I win a friend".
Talen Nederlands, Engels, Duits, Italiaans
Reist landelijk? ja
Reist internationaal? ja
Technieken Olieverf
Werkwijze Maarten is een klassiek schilder 'pur-sang', want hij werkt naar het 'leven'. Afhankelijk van de opdracht werkt hij met 4 tot 6 sessies in zijn prachtige rustig gelegen atelier in Amsterdam vlakbij het Vondelpark.Voor grote opdrachten tekent hij eerst nauwgezet het portret op papier alvorens hij begint te schilderen op doek of paneel. Hij werkt vanaf een monochrome basis-schildering naar een tonale kleur-schilderij. De opdrachtgever kan zo mooi volgen hoe het proces zich voltrekt naar een goed gelijkend portret. Hij maakt 'kopjes', 'driekwart met handen', 'ten voeten uit' en dubbel cq groepsportretten zowel schilderend als tekenend.


Prijsindicatie (Olieverf)
Kop en schouders vanaf € 3000
Ten halven lijve vanaf €  5000
Drie kwart vanaf €  6500
Ten voeten uit vanaf €  9000
Dierportret vanaf €  2500
partners en filialen
Koppelaar's Kunsthuiskamer
Lijstenmakerij Krützmann Amsterdam
kinderportrettendubbelportrettenfamilieportrettengroepsportrettenofficiële portretten
dierenportrettenportretten van huizenportretten van interieurs
portretten van schepenportretten naar foto's