Terug naar de Homepage   Hier vindt u algemene informatie over portretinopdracht   Hier vindt u een overzicht van de bij ons aangesloten kunstenaars   Begin hier uw zoektocht   Vaakgestelde vragen   Adresgegevens    
Voeg deze kunstenaar toe aan uw favorietenlijst.

E-mailNeem contact op met Brigitte Mulders

Brigitte Mulders E-mailNeem contact op met Brigitte Mulders

Brigitte Mulders (1961) studeerde in 1998 af aan de Wackersacademie in Amsterdam, afdeling schilderen. Sinds 1999 is schilderen haar hoofdbezigheid. Naast haar vrije werk schildert zij ook regelmatig in opdracht. Daarnaast verblijft Mulders regelmatig op locatie, als artist in residence in binnen- en buitenland.


1
 
Guus Titulaer
op Karton
24 x 18 cm

 
 

op Linnen
70 x 60 cm

 
 

op


 
 
Jan en Rosa
op


 
 
zelfportret
op


 
 
Opleiding Wackers Academie Amsterdam
Awards
2006 publieksprijs Black Magic Woman festival
Opdrachten o.a. portretten voor film, maart 2012
Statement "Mijn grote interesse in mensen, sociale structuren en dagelijkse cultuur, gecombineerd met een goed observatievermogen, resulteert in een voorliefde voor portretten. Hierbij dient het begrip portret breed opgevat te worden: niet alleen een persoon, ook een gebied, een sociale structuur, een landschap, zelfs een dagelijkse cultuur kan geportretteerd worden. Je zou me ook een documentair schilder kunnen noemen. Leidraad daarbij is mijn eigen verbazing en nieuwsgierigheid."
Talen Nederlands
Reist landelijk? nee
Reist internationaal? nee
Werkwijze In de loop der jaren heb ik voor vele gelegenheden een portret geleverd. Bij voorkeur werk ik naar de waarneming, in olieverf. Het aantal poseersessies is afhankelijk en soort portret. Het is mogelijk in 1 a 2 sessies een schetsmatig, klein portret te schilderen. Dit zijn momentopnames, waarbij vooral de uiterlijke gelijkenis van belang is. Het maken van een uitgewerkt portretten, waarbij gepoogd wordt ook andere karakteristieken van de geportretteerde te verbeelden, kost meer tijd. Aan het schilderen gaat dan een uitgebreide kennismakingssessie vooraf, vaak in de woon- of werkomgeving van de geportretteerde. Aan de hand van dan gemaakte schetsen en foto’s wordt er een ontwerp gemaakt. Daarna volgen er meerdere poseersessies.


partners en filialen
Koppelaar's Kunsthuiskamer
Lijstenmakerij Krützmann Amsterdam
kinderportrettendubbelportrettenfamilieportrettengroepsportrettenofficiële portretten
dierenportrettenportretten van huizenportretten van interieurs
portretten van schepenportretten naar foto's